کاردستی

شیرینــی گردویی روسی

مواد اولیه :
  • روغن شیرینی یا کره ۱۲۵ گرم
  • آرد یک و نیم پیمانه
  • تخم‌مرغ دو عدد
  • وانیل ۱/۴قاشق چایخوری
  • شکر ۱/۴پیمانه


مواد لازم برای داخل خمیر:

 مغز گردو یابادام چرخ‌کرده                                     ۱/۴ پیمانه

 پودر قند                                                             ۱/۴پیمانه

 هل                                                                   ۱/۴قاشق چایخوری

 گلاب                                                                 به میزان لازم

طرز تهیه خمیر:

ابتدا روغن یا کره را به همراه شکر آنقدر می‌زنیم تا کاملا سفید و کش‌دار شود، سپس تخم‌مرغ را یکی یکی به همراه وانیل اضافه می‌کنیم، یعنی تخم‌مرغ اولی کاملا مخلوط شود سپس بعدی را اضافه می‌کنیم و بعد آرد را کم‌کم به مواد افزوده و فقط با نوک انگشت جمع می‌کنیم این خمیر نسبتا نرم است. می‌توانیم نصف مواد را سفید و به نصف دیگر کاکائو اضافه کنیم.

از خمیر گلوله‌های کوچکی درست می‌کنیم و درون قالب چیده و آن را روی شعله مستقیم گاز قرار داده پس از دو الی سه دقیقه بر می‌داریم.

<a href=    <a href=مولتی هاستر

طرز تهیه مواد میانی:

مغز گردو یا بادام را به همراه پودر قند مخلوط می‌کنیم. هل و گلاب را به آن اضافه کرده و بعد داخل گردوهای روسی را پر می‌کنیم و برای چسباندن لبه‌های خمیر از مقداری عسل استفاده می‌کنیم.

نکته:

داخل گردوها را با حلوا یا شکلات آب‌شده نیز می‌توان پر کرد.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

نان میکادو

مواد لازم:
کره نصف پیمانه

پودر قند نصف پیمانه

وانیل یک چهارم قاشق چایخوری

پودر بیسکوییت 1 پیمانه

پودر بادام 1 پیمانه

کاکائوی تخته ای 150 گرم

پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری

شیر 3 قاشق غذاخوری ویا ارده  به مقدار نصف پیمانه

طرز تهیه:
کره، پودر قند و وانیل را مخلوط کنید تا نرم و لطیف شود.

پودر بیسکویت و پودر بادام را به آن اضافه کنید.

کاکائوی تخته ای را به طریق بن ماری ذوب کنید، یعنی کاکائوی سفت را در یک ظرف هادی گرما (مثل پیرکس یا استیل و...) قرار دهید و ظرف را روی بخار آب (مثل بخار کتری) بگذارید تا کاکائو به تدریج ذوب شود.

پودر کاکائو را داخل شیر گرم حل کنید و بعد از اینکه سرد شد، به همراه کاکائوی ذوب شده، به مواد بالا اضافه کنید.شما می توانیدبه جای شیر و پودر کاکائو از نصف لیوان ارده استفاده نمایید.

مواد را خوب مخلوط کنید. اگر مواد شل بود، کمی پودر بادام یا پودر بیسکویت به آن اضافه کنید و اگر مایه سفت بود، کمی شیر اضافه کنید.

مقداری از این مواد را روی نان میکادو (نان ویفر) بریزید و آن را صاف کنید. سپس یک نان میکادوی دیگر روی آن بگذارید و مابقی مواد را ریخته و یک نان میکادوی دیگر روی آن قرار دهید.

سپس با چاقو اره ای، میکادوها را برش دهید و در ظرف بچینید.

می توانید کمی کاکائوی سیاه را ذوب کنید و روی میکادو ها بریزید. سپس برش دهید و کمی پودر پسته، روی برش ها بپاشید.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

شیرینی پنجره ای

شیرینی پنجره ای

مواد لازم:

- آرد    یک پیمانه(100گرم)

- تخم مرغ   5 عدد

- نشاسته   یک پیمانه(115 گرم)

- گلاب    5-4 قاشق غذاخوری

- روغن   به مقدار لازم(حدود نیم لیتر)

- وانیل    یک چهارم قاشق چای خوری

- پودر قند   به مقدار لازم

روش تهیه:

- نشاسته را در گلاب حل کنید.

- تخم مرغ ها را شکسته و هم بزنید.

- آرد، تخم مرغ و وانیل را به نشاسته اضافه کرده و مخلوط نمایید. سپس از صافی عبور دهید.

- روغن فراوان را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت گذاشته تا کاملا داغ شود.

- قالب را داخل روغن بگذارید تا داغ شود و سپس آن را داخل مواد فرو ببرید(به اندازه ای که مایه تا لب قالب برسد ولی روی قالب را نگیرد). بلافاصله قالب را داخل روغن بزنید و آن را تکان دهید تا شیرینی از قالب جدا شود؛ سپس حرارت را ملایم کنید تا نان شیرینی کمی برشته شود. بعد آن را از روغن خارج کنید و روی توری صافی بگذارید روغن اضافی آن گرفته شود.

- وقتی کاملا سرد شد، کمی پودر قند را روی آن الک کنید.

تذکر:

نکته حساس این شیرینی در گرم کردن قالب شیرینی می باشد که باید دقت شود نه زیاد داغ شود و نه زیاد سرد، که مایع به آن بچسبد.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

قطاب یزد ی

مواد لازم براي خمير قطاب :
 

آب: 250 گرم
روغن جامد يا كره: 75 گرم
آرد سفيد گندم: 300 گرم
نمك: يك دوم قاشق چايخوري
پودر شكر: به مقدار كافي
پودر هل: يك قاشق چايخوري
پودر پسته: 3 تا 4 قاشق سوپخوري
روغن: براي سرخ كردن 3 پيمانه

قطاب يزدي

مواد لازم مايه ي مياني قطاب :
 

بادام پوست گرفته: 100 گرم
شكر دانه ريز: 200 گرم
پودر جوز هندي: يك دوم قاشق چايخوري
پودر زنجبيل: يك چهارم قاشق چايخوري
پودر هل: يك چهارم قاشق چايخوري
پودر دارچين: يك چهارم قاشق چايخوري
روغن جامد: 2 تا 3 قاشق سوپخوري

طرز تهيه :
 

آب را در قابلمه مسي يا لعابي يا استيل بريزيد و روغن را به آن اضافه كنيد و روي حرارت قرار دهيد و اجازه دهيد روغن ذوب شود و دماي آب به 60 درجه ي سانتي گراد برسد يا آن كه وقتي انگشت خود را در آب مي زنيد كمي بسوزد. سپس قابلمه را از روي حرارت برداريد و آرد را يك مرتبه داخل آن بريزيد و با قاشق چوبي هم بزنيد. بعد كمي با دست خمير را ورز دهيد تا يك دست شود. سپس گلوله هاي كوچكي از خمير برداريد و ابتدا خوب در دست گرد كنيد و با انگشت نشانه وسط آن حفره اي ايجاد كنيد و مقداري از مايه ي بادام داخل آن قرار دهيد و دو سر خمير را روي هم قرار دهيد. قطاب را با دست بپيچيد البته كساني كه نمي توانند قطاب را بپيچند مي توانند داخل هر گلوله سوراخي ايجاد كنند و از مايه بادام قرار دهند و آن را مجدداً در دست گرد كنند. در مرحله ي بعد روغن را در قابلمه لبه بلندي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد و اجازه دهيد روغن خوب داغ شود ودماي آن به 180 درجه سانتي گراد برسد. سپس قطاب ها را در روغن بيندازيد وقتي رنگ قطاب ها طلايي شد حرارت را كم كنيد تا خمير مغز پخت شود. آن ها را در صافي يا دستمال آشپزخانه قرار دهيد تا روغن اضافه ي آن گرفته شود. در اين زمان پودر شكر را با پودر هل مخلوط كنيد. وقتي قطاب ها خنك شدند آن ها را در پودر قند بغلطانيد و روي هر كدام كمي پودر پسته بپاشيد و در ظرف دربسته در جاي خنك نگهداري كنيد.

قطاب يزدي                                                                                                                                                                                          

طرز تهيه ي ميانه ي بادام :
 

بادام پوست گرفته و شكر را در آسياب بريزيد و خوب آسياب كنيد. در آخر ادويه ها را بيفزاييد. حال اگر آسياب قوي در دسترس نيست بهتر است ابتدا بادام ها را همراه يكي دو قاشق شكر در آسياب مرحله به مرحله پودر كنيد و بعد با پودر شكر آماده مخلوط كنيد.
آسياب كردن بادام بسيار مهم است زيرا مغزها زود به روغن مي افتند و كيفيت خود را از دست مي دهند براي اين كه اين مسئله پيش نيايد چند نكته قابل توجه است، بادام شما بايد كاملاً خشك باشد. بادام ها را مرحله به مرحله و هر بار يا يك قاشق سوپخوري شكر در آسياب بريزيد. بيش از حد بادام ها را آسياب نكنيد. چون دستگاه آسياب باعث داغ شدن بادام ها مي شود بايد اجازه دهيد بادام ها كاملاً خنك شوند و بعد پودر قند را بيفزاييد تا پودر قند در بادام آب نيندازد و روغن بادام هم جدا شود.
در آخر بايد روغن بيفزاييد تا مايه ي بادام را بتوانيد به شكل گلوله درآوريد و داخل قطاب قرار دهيد به جاي روغن مي توانيد از يكي دو قاشق عسل يا باتكا نيز استفاده كنيد.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

کلاب جامو  (شیرینی هندی)

مواد لازم
شیرخشک پرچرب 1 پیمانه
آرد2/1 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
کره آبکرده 2 قاشق غذاخوری
شیر برای خمیر کردن
روغن برای سرخ کردن
پودر نارگیل یا پسته برای تزئین
مواد لازم برای شربت
شکر 1 پیمانه
آب 2/1 پیمانه
هل سبز با پوست  3 یا 4 دانه

طرز تهیه:
مواد خشک را با هم الک کنید . وسط مواد را گود کرده و کره آب شده و شیر را اضافه کنید تا خمیر لطیفی بدست آید. گلوله های کوچکی از خمیر درست کنید . روی خمیر را با پارچه یا حوله مرطوب 20 دقیقه بپوشانید.بعد در روغن داغ سرخ کنید.
مواد لازم برای شربت را رو حرارت گذاشته تا بجوشد و قوام آید . کنار میگذاریم تا ولرم شود . گلاب جامو ها را در شربت غوطه ور کنید.  آنها را در ظرف بچینید و با پودر پسته یا نارگیل تزئین کنید.
نکته: شیرینی ها در روغن پف کرده و بزرگتر میشوند اگر میخواهید ظاهر قشنگی داشته باشند گلوله ها را کوچک و به اندازه فندق درست کنید.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

شیرینی توت

مواد لازم:

125 گرم                                بادام پوست گرفته و پودر شده

25 گرم                                 خلال پسته

125 گرم                               پودر قند یا پودر شكر

2 تا 3 قاشق سوپخوری         گلاب

نصف قاشق چایخوری            پودر هل

نصف پیمانه                            شكر

 

طرز تهیه:

پودرهل، پودر بادام و پودر قند یا پودر شكر را با هم مخلوط كرده

بعد گلاب را اضافه كنید و خوب هم بزنید تا خمیر شود. خمیر نباید زیاد شل شود.

اگر بخواهید شیرینی توت شما رنگی باشد، می توانید در این مرحله دو قطره رنگ مجاز خوراكی به آن اضافه كنید.

سپس مقدار كمی از این خمیر را بردارید و در دست به صورت توت فرم دهید.

آن را در شكر بغلتانید و یك خلال پسته در قسمت بالای آن فرو ببرید.

بقیه خمیر را هم به همین صورت فرم دهید.

توت ها را در ظرفی در دار نگاه دارید تا خشك نشوند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

شیرینی نارگیلی هندی

پودر نارگیل   یک ونیم پیمانه

پسته نگینی خرد شده یک پیمانه

شیر عسلی   یک قوطی کوچک

یک پیمانه پودر نارگیل و مغزپسته وشیر عسلی را با هم مخلوط کرده روی حرارت ملایم قرار دهید وهمبزنید تا مایه کمی سفت شود (حدود 10 دقیقه ) سپس از روی حرارت برداشته واجازه دهید تا سرد شود ازخمیر گلوله هایی به اندازه گردو کوچک برداشته و در دست به شکل توپ دراورید وبعد در نصف پیمانه که از پودر نارگیل باقی مانده بغلطانید.

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و هفتم شهریور 1390ساعت 23:52  توسط زهرا نصرتی |