X
تبلیغات
سفره ارا - تزئین تره فرنگی - خواص تره فرنگی - سوپ تره فرنگی-خورش تره فرنگی - گراتن تره فرنگی-کوکوی تره فرنگی
کاردستی

  فلفل های دلمه ای راازطول شش برش داده ودرون اب سردقراردهید.

تره فرنگی راازطول چندین برش داده درون اب سرد قرار دهید.تاشکفته شود.

سیم گلسازی رادرون ساقه تربچه قرار داده وبه انتهای سبزیجات فرو کنید.

واسفنج مخصوص  رادرون اب قرار دهیدتاخیس شود و گل های سبزیجات را

درون ان فرو ببرید.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

چگونه تره فرنگی انتخاب کنیم و چگونه آنها را نگهداری نماییم.

تره فرنگیها با برگهایی به رنگ سبز تیره و گردنی سفید مشخص شده‌اند. یک تره فرنگی خوب نباید زردرنگ و پلاسیده باشد و حتی نباید پیاز آن شکسته و ضرب دیده باشد. اگرچه تره فرنگی‌های بزرگتر و بلندتر فیبر بیشتری داشته باشد، تنها آنهایی را انتخاب نمایید که 2 تا 5 سانت طول داشته باشند.

تره فرنگی را می‌توان برای چند روز بدون اینکه فاسد شوند در یخچال نگهداری نمود. تره فرنگیها را باید درکیسه‌ای قرار داد تا رطوبت خود را از دست ندهند. تره فرنگی پخته شده اگرچه زود فاسد می‌شود،‌ اما می‌توان آن را برای 2 روز در یخچال نگهداری نمود. تره فرنگی را می‌توان برای 3 ماه در فریزر نگهداری نمود.

خواص تغذيه ‌اي و درماني

تره ‌فرنگي سرشار از ويتامين‌ هاي B و C و داراي مقادير قابل توجهي املاح معدني نظير: آهن(عامل اکسيژ‌ن‌ رساني به خون)‌، منيزيم(ضد سرطان)‌، گوگرد(ضدعفوني‌ کننده قوي)‌، پتاسيم(کاهش ‌دهنده فشار خون)‌ و فسفر(تقويت کننده حافظه)‌ است.

البته خوب است بدانيد ويتامين C، آهن، منيزيم و کلسيم تره ‌فرنگي کمتر از سبزي تره است. معمولا سوپ تره ‌فرنگي را به بيماران مبتلا به سوء هاضمه و کساني که مبتلا به رماتيسم و کم‌ خوني هستند توصيه مي‌ کنيم. اين سوپ معده‌ هاي ضعيف را تقويت کرده و در عين حال خاصيت مليني دارد.

اين سبزي در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجي تراوش مي ‌کند که به همراه تار و پود سلولزي‌ اش مي ‌تواند بقاياي مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا براي مبتلايان به يبوست و بواسير بسيار نافع است.

تمام برگ‌ هاي سبز تره ‌فرنگي به دليل دارا بودن مواد گوگردي ضد عفوني‌‌ کننده قوي بوده و موجب تقويت دستگاه ريوي مي ‌شوند. اين مواد از طريق خون وارد ريه‌ ها شده و عفونت ‌هاي مجاري تنفس و ورم گلو را التيام مي ‌بخشد و از لحاظ خاصيت ادرارآوري در درجه اول قرار دارد. لذا با خوردن خام تره‌ فرنگي در انواع سالادها به حفظ سلامتي خود کمک بسزايي مي ‌کنيد.

مصرف اين سبزي مفيد بعد از غذا، مانع از ترش‌ کردن مي‌ شود و خلط ‌آور خوبي است و غريزه جنسي را تقويت مي‌ کند.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 مواد لازم


▪ تره فرنگی یک دسته
▪ روغن یک چهارم پیمانه
▪ آرد نصف پیمانه
▪ آب گوشت یا مرغ ۶ پیمانه
▪ زرده تخم مرغ ۲ عدد
▪ خامه ترش ۲ قاشق سوپ خوری
▪ نان خشک سرخ ریز شده نصف پیمانه
▪ نمک و فلفل به مقدار کافی


طرز تهیه


تره فرنگی را شسته و قسمت های اضافه و ریشه آن را جدا می کنیم و به صورت حلقه های مساوی می بریم. سپس آن را در روغن تفت می دهیم. آب را در یک ظرف کوچک با آب سرد حل می کنیم و روی تره ها می ریزیم سپس آب گوشت یا مرغ را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم چند جوش بخورد تا بوی خامی آرد هم برود. سپس نمک و فلفل را اضافه می کنیم.
در موقع کشیدن، زرده تخم مرغ را با خامه ترش و چند قطره آبلیمو مخلوط کرده و به سوپ اضافه می کنیم. روی سوپ را با نان خشک سرخ شده تزیین می نماییم.

-----------------------------------------------------------------------------------------

کوکوی تره فرنگی

توصيه‌ ها

1 ـ اگر مي‌ خواهيد با تره‌ فرنگي کوکو درست کنيد در هنگام طبخ از شعله ملايم استفاده نماييد تا روغن آن نسوزد و محتويات آن ازجمله تخم ‌مرغ به آرامي پخته و مغزپخت شود. در اين روش پخت، تخريب مواد مغذي به حداقل خود مي‌ رسد ولي به دليل آن که ويتامين C سبزيجات به حرارت حساس است در ضمن پخت از مقدار آن بسيار کاسته مي ‌شود. لذا به همراه اين غذا از سالاد گوجه ‌فرنگي و خيار استفاده کنيد تا کمبود ويتامين C اين غذا جبران شود.

2 ـ در اين کوکو از روغن زياد استفاده نکنيد، چرا که روغن باعث سنگين و دير هضم شدن آن مي‌ شود.

3 ـ به دليل آن که بيشتر سبزيجات حاوي سديم بالايي هستند از مصرف نمک در کوکو يا سوپ تره ‌فرنگي اجتناب کنيد و براي مزه‌ دار کردن کوکو از زرشک و براي خوش مزه تر شدن سوپ از آب ليمو استفاده کنيد. اين مواد علاوه بر ويتامين C سرشار از پتاسيم بوده و مي ‌توانند اثرات نامطلوب سديم را کاسته و جايگزين نمک شوند.

در ضمن جهت مقوي‌ تر شدن و خوش مزه و سهل ‌الهضم شدن کوکو مي ‌توانيد از گردو در آن استفاده کنيد.

توجه: اين غذا را مي‌ توانيد حداکثر تا 2 روز در يخچال نگهداري کنيد و قبل از مصرف مجدد بايد آن را تا دماي 70 درجه سانتي‌ گراد حرارت دهيد.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

املت تره فرنگی

روغن مایع =دو قاشق غذاخوری
فلفل‌ دلمه ‌ای قرمز خرد شده =یک عدد
پودر زیره =یک قاشق چایخوری
تره‌ فرنگی حلقه شده (ریز)=سه عدد
آب لیمو =یك قاشق مربا خوری
برگ کوچک اسفناج=150 گرم
تخم‌ مرغ درشت= 5 تا 6 عدد
ریحان و جعفری تازه خرد شده =یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه=به میزان لازم
پنیر پیتزا رنده شده =1/5 پیمانه (اختیاری)
طرز تهيه:
روغن را در تابه بزرگیحرارت داده و فلفل ‌دلمه ‌ایرا به مدت پنج تا هفت دقیقه در آن سرخ کنید. سپس زیره را به آن بیفزایید. بعد از دو دقیقه تره‌ فرنگی‌ها را در تابه بریزید و در را آن ببندید تا پنج دقیقه تفت خورده و نرم شوند. آن گاه مقداری نمک و فلفل رویتره‌ فرنگی بپاشید. اسفناج‌ ها را به صورت درسته رویتره ‌فرنگیبریزید و در تابه را ببندید تا بخارپز شوند. بعد از سه تا چهار دقیقه مواد را هم بزنید.
تخم‌ مرغ را به همراه نمک، فلفل، کمیزیره، ریحان و جعفریخرد شده در کاسه ‌ایبریزید و سپس آن ها را خوب هم بزنید.
مایه حاصله را رویمخلوط داخل تابه بریزید و در تابه را ببندید تا تخم ‌مرغ با حرارت ملایم بپزد و سفت شود. در صورت تمایل پنیر رنده شده را رویاملت بپاشید و آن را چند دقیقه در فر داغ بگذارید تا پنیر آب شده و کمی طلایی شود.

----------------------------------------------------------------------------------------------

خورش تره فرنگی

مواد لازم :

تره فرنگی= نیم کیلو
پیاز =یک عدد
گوشت خرد شده= ۲۵۰ گرم
نمک و زردچوبه=به مقدار لازم
آبلیمو=به میزان لازم
زعفران دم کرده = یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

ابتدا تره فرنگی را خرد کرده و تفت داده ، کنار می گذاریم . بعد پیاز را سرخ کرده کمی زردچوبه اضافه نموده بعد گوشت و نمک و آب را به آن اضافه مینمائیم ،وقتی گوشت کاملا پخته شد تره فرنگی را اضافه کرده و مدت ۱۰ دقیقه می گذاریم روی حرارت در این مدت آبلیمو و زعفران را اضافه می نمائیم و بعد از آماده شدن آن را با برنج سرو می نمائیم .
این غذا بسیار خوشمزه می باشد.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

گراتن تره فرنگی

- تره فرنگی                                                         سه شاخه  

2- سس بشامل یا سس سفید                              سه پیمانه

3-مغز نان نان سفید خرد شده                                یک پیمانه

4-کره                                                                 100 گرم

5-پنیر رنده شده                                                  100 تا 150 گرم

6-نمک                                                               به مقدار کافی

طرز تهیه:

تره فرنگی را خرد کرده در آب و نمک می جوشانیم تا بپزد ، بعد در صافی می گذاریم تا آب آن گرفته شود  ظرف نسوز  کم عمق  مناسبی را چرب می کنیم و مقداری از سس را ته ظرف می ریزیم کمی پنیر روی آن می پاشیم و گل کلم را روی آن می ریزیم و با بقیه سس روی آنرا می پوشانیم . و روی آنرا پنیر می پاشیم و در فر روی آخرین پنجره بسمت بالا می گذاریم و بمدت نیم ساعت تا سه ربع ساعت  با حرارت 400 درجه طبق می کنیم .

 
پیشنهاد های دیگر


+ نوشته شده در  دوشنبه نهم خرداد 1390ساعت 13:13  توسط زهرا نصرتی |